Wow! <3 Så gøy, fint og riktig. ALT klinger sammen.

Hei!

Idag har noe på hjertet, og det er så mye gøy som skjer nå og fremover :)

(se mer info lenger ned om det)

Og, det henger sånn sammen alt som skjer, klinger sammen, kjennes riktig og jeg ser så klart veien videre med alt jeg driver med.

Kristin som har vært bedriftsmentoren min skrev om meg at jeg har en passion for

"å hjelpe mennesker å finne tilbake til sitt eget geni, lytte til sin egen indre stemme og leve i tråd med det som er rett for dem."

Det traff meg da, og gir enda mer mening nå. Jeg har kjent på at det er for "bold", men det er akkurat det jeg ønsker å bidra med. I tillegg til en visjon om at mennesker kan leve med en frihet og lekenhet som jeg først de siste par årene har erfart kilden til: å følge flyten. <3 Min gongmester Tor Arne kaller det levendehet. Ja, å leve livet i oss. <3 Oppdage potensialet i vår egen indre kreative kilde. Jeg ser det ta form nå med det jeg underviser, gir av meg selv og inviterer til.

MediYoga gir det myke og trygge, det å ta imot og la kroppen selv avspenne og balansere sine grunnleggende funksjoner, lande i seg selv, i hjertet, og ta seg selv i hånden i livet utenfor, selvkjærlighet og væren.

De 3 prinsipper, forståelsen fra Sydney Banks som jeg underviser i, kan peke ut kilden til stress og uro, irritasjon, frustasjon og stagnasjon, og i oss selv finner vi ro og trygghet, glede og et uendelig potensiale av skapelse og kreativitet. Det er så naturlig at vi overser det. Når vi forstår hvordan vår opplevelse blir til i oss mennesker kan vi leve mer med frihet og fra hjertet.

Gongenes vibrasjoner tar oss bakenfor intellektet til det tidløse rommet i oss selv, til dyp avspenning og meditativt sinn. I gongbad kan gongene sammen med de ulike instrumentene og stemme kan oppleves som en massasje av alle lag og deler av kroppen, selv de dypeste musklene og bindevevet, og frigjøre stress og minner som oppleves som spenninger i kroppen.

Ved å spille og synge selv, spesielt gong, opplever jeg å lande i det autentiske, kjenne og være i flyten min, uttrykke gjennom klangene eller la gongen spille meg, bli mer kjent med det subtile språket i meg og ta imot min egen lydmassasje. 

Stemmen er min helt egne gong, som alltid er med. Den spontane og ekte stemmen masserer og frigjør i meg til og med det som yogaen ikke kan adressere. Stemmebruk er så frigjørende og så nært at mange jeg møter har en dyp lengsel etter å kunne la stemmen utfolde seg i sang med frihet. Jeg erfarer skapelsen av klangene, gleden av å dele og kjærligheten i å gi meg selv og andre gaven av stemme.

Hos andre merker jeg gleden av å synge sammen eller å uttrykke kroppen og følelsen som er livet i oss gjennom stemmen, men også mye varsomhet i å slippe stemmen fri. Hvordan blir det tatt imot? Vil det plage andre at jeg synger for høyt? Er denne lyden godkjent/ok å slippe frem? Synger jeg falskt? Det er helt fantastisk å oppleve når elever glemmer å korrigere seg selv og hengir seg til klangene, flyten og sangen, eller når de med klar stemme kan sette ord på det som dukker opp og oppleves i dem.

På fredag som var 15. mars hadde jeg en Wow-opplevelse da rommet vårt på Midtsand var fyllt opp av nydelige mennesker som ville være med å skape gongbad sammen med meg, et samskapende lydunivers kalte jeg det. Lekestue og instrumentbuffét er andre ord som kan beskrive "selskapet". Flere av de andre hadde med instrumenter til deling og tilsammen spilte vi på gonger, syngeboller, trommer, rasle, shrutiboks, koshiklokker og en vakker håndlaget ståltromme. <3 For meg er dette paradis, helt fantastisk og jeg blir som et barn igjen. Det opplevde jeg at flere ble.

Vi startet med avspenning med gong, bevegelser med pust og stemme, stemmemeditasjon og en hel time med samskaping og lek med instrumentene. Det var frigjørende, gøy, naturlig nok høylydt en stund, men hadde også helt sarte partier hvor alle landet i seg selv. En naturlig flyt. Alle var fornøyde og på hver sin måte berørt av lydene og samspillet. Vi er enige om at vi gjentar det og første mulighet blir torsdag 28. mars kl. 10. Du er også velkommen om du har lyst og det passer. Eller vil det komme flere muligheter, selvfølgelig!

På en sånn workshop er det ingenting å prestere, i det hele tatt ingenting du må være med på. Du kan følge flyten din, opprette vennskap med instrumentene og stemmen din, kjenne på din egen nysgjerrighet til lyder og klanger, bidra med det som dukker opp hos deg og ta imot når du føler for det, dele av dine kreative innspill og skapelse inn i klanguniverset og lytte inn og være med i samklangen. Det er vanlig å nøle og kjenne litt frykt for å spille og bruke stemmen, men det er så naturlig når man spiller et instrument og hengir seg til nysgjerrigheten og klangen eller når man først har sluppet stemmen ut.

Søndag ettermiddag holdt jeg workshop på Steinkjer og fikk spille gongbad sammen med Kari Anita Moe (også fotografen av bildet), som er ei venninne, yogalærer som meg og gongspiller og del av nettverket vårt GONG ON THE WAY (TM). Det ble en gøy og spennende workshop med fokus på stemmebruk gjennom bevegelse, pust og å slippe frem den spontane stemmen. Alle følelser kommer fram i en slik setting, som rart og ubekvemt, skummelt, anspent og nøling til nysgjerrige, følelse av å være alene i det til leken, rolig, deilig, frigjørende, levende, glede, samhold, fred, kraft osv. Det berørte meg å se at en av deltagerne var tilsynelatende åpen og utadvendt, men med kontakt i det ekte i seg ble det vanskelig å skulle bruke stemmen i sangen og i å sette ord på. Jeg kjenner meg igjen. 

Gongbadet ble helt nydelig. Det er så gøy å spille sammen. <3

 

Hva skjer hos DypIndreRo.no/GONG ON THE WAY (TM) i Trøndelag og hva kan du delta på denne uka og neste uke:

 

I MORGEN :D Gongbad ved fullmåne på Midtsand onsdag 20. mars kl. 21.00-22.30

Hjertelig velkommen til en magisk fullmånestund! Det er fremdeles ledige plasser. Inviter gjerne venner. Pris er 350 kr for en gang, klippekort kan benyttes, og faste deltagere på ukentlige kurs/grunnkurs har halv pris 175 kr. Info i facebookarrangement (ikke nettsiden): Fullmånegongbad

 

Fredag kveld 22. mars kl. 18-21 Sweat Your Prayers & gongbad på Trondheim Taiji senter

Kombinasjonen av fri dans i en bølge av musikk og felles energi i dansen fra oppvarming til flyt (følge sin flyt) til stakkato (retning/form) til kaos (frigjøre/slippe ned i gulvet) til lyrisk (uttrykke) til stillhet (litt samme kvalitet som i taichi). Du trenger ikke ha noe som helst erfaring med dette fra før. Det er åpent for å danse helt fritt inspirert av musikken som spilles. For meg er dansen også et viktig univers i oss selv og utforske i å bli kjent med flyten og skaperkraften og hvordan den utspiller seg i kroppen. Å leve med frihet er å danse gjennom livet!? Dansen flyter naturlig over i et deilig gongbad. Jeg spiller på gongene, shrutiboks, koshiklokker og syngeboller og synger selv. Info: SYP & gongbad

 

Tirsdag 26. mars kl. 19-21 Oppstart av MediYoga grunnkurs Balanse (i livet): Frisk sterk og glad med kropp og sinn i balanse på Trondheim Taiji senter, 6 uker. Info: Medisinsk Yoga grunnkurs

 

Torsdag 28. mars kl 10-12 Bevegelse, pust, stemme og samskapende lydmeditasjon på Midtsand (som jeg skrev om over). Info facebook: Samskapende lydmeditasjon

Denne workshopen kommer på kveldstid også når det passer sånn, men dato er ikke satt enda.

 

Ukentlige klasser i MediYoga med gongavspenning:

Mandager kl. 11-13 MediYoga for alle på Midtsand, ledige plasser.

Onsdager kl. 11-13 mediYoga ved smerter og utmattelse på Midtsand, for tiden fullt.

Torsdager kl. 19-21 MediYoga videre på Trondheim Taiji senter, ledige plasser.

Her er det flere alternativer som dropin, klippekort og å betale for deltagelse i perioder (feks april tom mai). Bare å ta kontakt for mer info.

 

Det er alltid mulig å ta kontakt med meg om du ønsker: 

- Samtaler ut ifra forståelsen om De tre prinsipper og at vi skaper vår opplevelse innenfra. Om du er nysgjerrig er første samtale alltid på meg. (gratis og uforpliktende) 

- Individuelle timer:

i sang og stemmebruk med evnt. gong og andre instrumenter etter ønske. Du kan også ta med en venn eller to.

medisinsk yoga, pust, meditasjon, gongbad m.m.

- Inviter meg til arbeidsplassen, syforeningen, bursdagsfeiringen, utdrikningslaget, hyggekveld eller annet. Ditt valg innenfor foredrag, MediYoga, gongbad, stemmebruk etc.

 

Ressurser fra meg: (gratis)

Bloggen: Du er her :)

DypIndreRo-rommet online brukerportal med lydspor, videoer og innlegg for deg som ønsker indre ro og selvpleie: Logg inn eller registrer deg nederst på hovedsiden (klikk på Dyp Indre Ro .no øverst til venstre).

 

Ønsker deg alt godt og inviterer deg til å ta kontakt om du har lyst til å skrive eller prate med meg. :)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.