Nyttårskavalkade & Ønsker for 2020

3p gongbad mediyoga Jan 07, 2020

Wow, 2019 har vært et innholdrikt år for meg, DypIndreRo.no og GONG ON THE WAY (tm)! Tusen takk for alle fine, nære, lærerike, kreative, magiske og dypt berørerende og nærende stunder! Jeg er takknemlig for å få dele, være sammen og skape, og for å ha muligheten til å arbeide med det jeg er så brennende engasjert i.

1000 takk 2019! Og alle som har vært en del av det. <3 Jeg har aldri før opplevd å kjenne på så mye støtte, kjærlighet og raushet rundt meg. <3

Her kommer en kavalkade i tekst og bilder, og etterpå ønsker for meg, DypIndreRo.no, GONG ON THE WAY (tm) og deg som leser:

Året "pangstartet" :) med workshopen "Hvil deg klar for 2019" med MediYoga og gongbad på Midtsand. Godt å tenke tilbake på den fine stunden vi hadde sammen. "Tenk om alt blir mye mer magisk en jeg kan forestille meg!" var mine ord for 2019.

Inn i 2019 hadde jeg med meg Karma Gong Earth, som har vært en så sterk venninne og kollega for meg. Det var meningen at vi skulle finne hverandre.

 

I januar hadde vi vår første "Samskapende lydunivers" jeg, Hilde, Magnar og Loan. Det var et vakkert øyeblikk som har vært spiren til et nærende samarbeid med Loan og 5Rytmer og inspirasjon for flere samskapende lydunivers på Midtsand på våren. "Samskapende lydunivers" er noe jeg har lyst til å ta opp igjen i 2020. Å lande sammen, bevege seg med pusten, utforske stemmen og de ulike instrumentene fra "bufféten". Lydvibrasjonene berører og vekker bakenfor tanker og inn i det autentiske i hver enkelt. En kilde til det skapende i oss. Det samskapende i hjertet vibrasjon, flyten. Hilde, Magnar og jeg har funnet et godt vennskap og flyt sammen og med en overraskelse som blir avslørt lenger ned, så kan jeg si at vi skal fortsette å samspillemed Gonger, trommer og Didgeridoo rundt omkring i Trøndelag i det nye tiåret. Første mulighet til å oppleve oss er søndag 12. januar i Trondheim.

 

I februar hadde vi gonghelg med Tor Arne. Vi hadde det så gøy på "Bli kjent med gongen", og reportasjen på "Misjonen" fikk meg til å knekke sammen av latter. Reklame? Grunnkurset i gongspilling ble starten på et helt nydelig samspill mellom meg og Marna som har vart gjennom hele 2019 og fortsetter inn i 2020. Vi spiller første gongbad sammen søndag 26. januar kl. 19. ;)

 

I mars hadde jeg nok en dyp innsikt inn i min sanne essens av kjærlighet. Helgeretreaten på Lian med Heine og ei gruppe med vakre mennesker ble helt magisk og nær. Det er så godt å ha møtepunkter som dette hvor to dager blir dyp følelse av felleskap. Å lande sammen i vår sanne natur er så livsendrende og vakkert. Jeg er takknemlig for oppdagelsene Syd Banks gjorde, for at jeg fikk innblikk i det og at jeg nå kan formidle det jeg har sett selv om menneskets kreative prosess til andre. Hvert øyeblikk er et helt blankt ark.

Både i januar og i mars tok jeg turen til Steinkjer med gongene på toget til yogaloftet. Jeg er takknemlig for nydelig samspill med Kari (Yoga Hanimeli) både der og i Trondheim i 2019. Det er så godt å stå sammen som yogalærere, gongspredere og changemakers i et felt som kan oppleves ensomt og utfordrende. I oktober spilte vi fullmånegongbad sammen. Jeg er spent på hva vi får til i 2020. Sees vi i Steinkjer?

Så kom våren, pollen og tid for nydelige klangopplevelser i Saltgruva hos Oasen og May-Elin og Ragnhild på Valentinlyst, hvor det er så godt å være. Å bli så godt tatt imot gir næring til sjelen. MediYoga og gongbad i Saltgruva er stunder jeg aldri vil glemme. Klangene som ble så nære, menneskene som ble så tydelige og inntrykket det gjorde på meg å se de skinnende øynene av kjærlighet på helt nært hold etterpå. Med gongen kan jeg virkelig oppleve sannheten det er at i kjernene er vi mennesker ren kjærlighet og ro. MediYoga i Saltgruva er noe vi tar opp igjen etter påske om det er interesse for det. Først en pause for å romme andre prosjekter jeg har.

For første gang arrangerte Body in Flow en Miniflow festival og jeg og barna fikk være med og dele gongene og de andre instrumentene med de andre barna og foreldrene. Både yogaeventyr og barnedans ble godt mottatt, men pausene med tid til å utforske instrumentene ble mest populærer. Vi spiste matpakka sammen og avsluttet dagen med at barna spilte gongbad for de voksne. Miniflow blir i år lørdag 25. april. 

 

Body in Flow festivalen ble enda et høydepunkt. Jeg tror ikke jeg fingrene mine er nok for å telle høydepunktene i 2019! Ei hel helg med flotte åpne mennesker, mange ulike aktiviteter for den bevegelige kroppen, taiji, 5rytmer, capoeira, animal flow, pustesirkel, chi gong, yoga, parkour, og "Frigjør din ekte stemme" med meg. Det varlitt nervepirrende å holde en workshop jeg aldri har holdt før, men det ble så GØY! :D Jeg feiret bursdagen min på festivalen og fikk avslutte bursdagen min med GongBad. Ah, for en festival! Body in Flow 2020 blir 21.-24. mai. Sett av langhelga, så sees vi der.

Pinsa ble innholdsrik med gongbad i ei hule i fjellet i Averøy, Bremsneshola. Vi, Marianne Hestvik og jeg (med familie), tente bål og spilte gongbad for ca 10 fremmøtte. En helt spesielt fin opplevelse. Et minne for livet. På kvelden spilte vi et helt nydelig gongbad i Kristiansund og inspirerte nesten hele gjengen til å bli kjent med stemmen og gongen neste dag. Takk for ei hjertenærende helg Marianne og Martin og alle dere som kom!

I juni deltok jeg på Gong & Aliveness festivalen i Larvik. Tenk ei hel uke i et rom fyllt opp med Gonger på alle kanter. Skikkelig luksus! Gongene som Martin Bläse har skapt er så eventyrlig vakre, og bare tilstedeværelsen av dem i et rom treffer sjelen. Må jo nevne gongen Beyond Gong, som er, ja helt beyond. Må oppleves rett og slett! Jeg deltok på gongterapeut-kurs med en av to gongmestere over alle gongmestere Mehtab Benton i samarbeid med Tor Arne Håve. Dager hvor jeg møtte meg selv på et dypere plan og kjente på min intuitive evne som medmenneske og terapeut. Siste natt av festivalen spilte jeg min første Gong Puja, gong hele natt. Jeg spilte i en time, og det gjorde også Anne-Siri, Karina, Mats, Christian, Scilla og Lisbeth. Tilsammen 7 timer med svingende gonger og full sal av mennesker som sov i vinrasjonene. Tenker på hvor heldig jeg er som får oppleve dette. Det tok minst en uke å lande etter festivalen. Kroppen viste meg tydelig at jeg trengte å jorde meg og å lytte til meg selv mer enn jeg har gjort tidligere. Jeg hadde sterke ryggsmerter og var nummen ned i bena. Kroppen er visdom.

Sommeren var rolig for meg, fordi jeg kjente for en pause. Tid til å lande i meg selv og kjenne på hva høsten skulle bringe. Likevel hadde vi flere godt besøkte gongbad i Trondheim og en perfekt workshop med Yin yoga med Merethe og Gongbad på Midtsand med sjøbad etterpå. Høydepunktet for meg er at vi fikk delta på Våkenatta i Nidarosdomen, igjen. Selvfølgelig vil jeg aldri glemme den vakre natta med tidebønnene og meditasjonen i den mektige Domen, og hvordan vi 5 gongspillerne fant et vennskap og samspill i de sakrale omgivelsene og knyttet bånd for fremtidig samarbeid. Tusen takk Marit for at du visualiserte, åpnet for og gjorde det mulig for oss å delta og dele! Yogaen, ordene og guidingen var helt perfekt. Musikken var virkelig nydelig hele natta (spilt av Petra Bjørkhaug og Kristoffer Lo). Jeg visualiserer for flere historiske Gong-øyeblikk i Nidarosdomen i 2020. 

MediYoga høsten startet med det helt nye kurset Vitalitet basert på min nysgjerrighet til pusten, livskraften vår og det å invitere livet inn i livet vårt. For første gang undreviste jeg kurset Null stress i Stjørdal. Nok en fin opplevelse og fint samarbeid med Lena på Prana-yoga. Vi kommer nok til å samarbeide med Yin yoga og gongbad i Stjørdal av og til i 2020. Å akkompagnere Yin Yoga med Gongene og andre instrumenter er noe jeg liker godt. Yin Yoga er hvile i stillinger og klangene kan virkelig støtte både å lande i egen kropp og for at livsenergien kan strømme friere der hvor stillingene stimulerer.

Jeg tenker på hvor heldig jeg er som har så fine elever, og i høst har ikke vært noe unntak. Tilbakemeldingene rører meg dypt i hjertet, så jeg vil dele litt av det som ble skrevet:

"Før jeg begynte på MediYoga følte jeg en indre uro som jeg ikke visste hvor kom fra. Nå føler jeg meg roligere og jeg kan ligge å hvile uten å tenke negative tanker. Angsten for det ukjente har Maiken og MediYoga fått bort. :)" Tone Myhren

"Endelig fant jeg den dype pusten! Og med den en helt annen ro og dyp søvn. En fantastisk veiledning i å finne ro. Og veldig fint med ressursportalen for å gjøre noen økter hjemme." Anna Sødal

Flere høydepunkt: Jord & Himmel gongbad og gongbad på Midtsandtangen ute under Stafett for livet. helt herlog å ha besøk av Inge Joar. Du er så på bakken og inspirerende på samme tid. Takk for at du spilte for meg også!

 

 

Retreaten i september på Gåsbakken. Jeg sier bare <3 <3 Jeg har skrevet noen e-poster om det. <3 Gleder meg stooort til andre helgen i februar og vi planlegger en helg etter påske fordi den i fenruar kun har 1 plass ledig.

I slutten av november bega jeg meg ut på en reise for livet. "De trenger ikke engang å like meg" var ordene jeg reiste med. Jeg ønsket å vise meg selv. Vi reiste til Senegal, jeg som lærer og 10 elever fra hele Norge. Der ble vi godt motatt og kjærlig og tydelig tatt vare på av Hilde og hennes team på Gjestehuset TinTing i Niefourang. For et opphold og for en reise vi hadde sammen i MediYoga, gongbad og opplevelser i menneskemøter og møte med naturen og kulturen på det vakre stedet. Jeg har et reisebrev i forrige blogginnlegg. Her er flere bilder fra reisen. Selvfølgelig blir det ny reise i 2020. Sett av ukene 29. november til 13. desember og meld deg på innen 1. mars for å få tidlig-ute rabatt.

Året hadde en helt perfekt og dypt berørende avslutning med "Lydreise samskapt i hjertefelleskap" på Luciadagen med Hilde, Magnar, Kari og meg. Så gode tilbakemeldinger og så deilig å dele i en slik flyt og varm tilstand av ro og kjærlighet. Jeg er så takknemlig, og vi gjør det igjen! 

Nyttårsaften møttes vi på Værnes tidlig morgen for å overrekke Karma Gong Heaven til Hilde. Tor Arne fløy fra Oslo ens ærend. Vi kunne ei stund holde hender, Hilde, Tor Arne, Magnar og jeg og kjenne på kraften i vårt vennskap og familie i GONG ON THE WAY (tm) og hvor mye godt og stort vi kan skape sammen i 2020. Jord og Himmel kommer sammen i Trøndelag, og gjett om vi skal invitere til gongbad med intensjon om å spre inspirasjon, våkenhet, kjærlighet, fred og felleskap! Velkommen 2020!

Så fordi jeg nå har skrevet mye mer enn jeg tenkte, vil jeg bare ønske alt det høyeste beste for alle sammen. Fred og kjærlighet i hjertet, og la meg se deg blomstre. 

Kjærlighet fra Maiken

 

Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post om du har lyst: [email protected]

Det er masse spennende og nydelig fint som du kan være med på i 2020.

En av nyhetene er Gudinnekveld og helgeworkshop i Ernæring, matlaging, MediYoga & Gong på Ree gård. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.