Kjærlighet er å ha rosa solbriller på

En vanlig misforståelse er at kjærlighet er noe vi kan føle for andre mennesker, for oss selv, i spesielle situasjoner, og det kan oppleves som at det kommer utenifra og til oss. At kjærligheten må fylles på av andres bekreftelse. Det virker som at kjærligheten er noe vi trenger for å ha det godt og være god nok og hele.

 

Innsikten jeg nå skal fortelle om husker jeg ikke engang helt når jeg fikk. Plutselig var kjærlighet noe annet for meg. Aha! Dette er kjærlighet. Kjærlighet er i meg. Det er en følelse, en energi, en kraft en vibrasjon som ER i oss. I alle.

 

Du kan se for deg at hele universet omfavner deg som en gigantisk teddybjørn. Hvilken følelse gir det deg? Kan du gjenkjenne den? Følelsen av å være elsket som du er og uavhengig av hva du gjør, tenker eller føler. En følelse av helhet, du er hel og perfekt, og det er alle andre også. En følelse av komplett trygghet og støtte. Det er universets natur og det er vår natur. Det er fantastisk!

 

Hvorfor føler vi ikke det alltid da? Vi tror at kjærlighet er noe annet. Vi misforstår, og sånn ser vi på feil sted. Vi tror at enkelte mennesker er nødvendig for vår følelse av kjærlighet, at vi elsker spesielle mennesker, at vi må være sammen med spesielle mennesker for å kunne være oss selv eller at huset må være ryddet og vasket, gjøremål må fullføres osv. for at vi skal kunne kjenne kjærlighet. Vi tror at forelskelse skapes utenfra av en slags kjærlighetsstøv.

 

Det er vanlig å si at vi tenker oss bort fra kjærlighet, og det er ganske presist. Kjærligheten er når du faller ned i den varme favnen, hengir deg, fordi du ser at det er sånn det skjer. At problemer, lidelse, smerte, forvirring, stress, usikkerhet, skam, alle disse følelsene kommer fra tanker, og de kommer fra deg og sier ingenting om deg eller om du er god nok og verdt å elske.

 

Ekte ren kjærlighet er en tilstand uten personlige tanker. Det er ikke så komplisert som det føles som.  Du kan nok kjenne deg igjen i å lande i deg selv, eller at det blir stille. Da kjenner vi kjærligheten i oss. Vi er det gode. Vi føler kjærlighet for alle og alt. Forelsket i livet. Vi er kraftfulle. Ser hjerter overalt og det gode i andre. Vi er i verden med forståelse og medfølelse, helt naturlig.

DET er kjærlighet, og den er i oss alle. Som sola bak regnværsskyene. Som den varme hytta i tåka. Som gullfiskene i grumsete vann.

 

Vi er kjærlighet. <3

 

Fra Maiken i kjærlighet <3

 

Jeg vil veldig gjerne høre hva du tenkte og følte når du leste min lille fortelling idag. Du kan skrive en kommentar eller dele i facebookgruppa Små fortellinger om store endringer. Du er hjertelig velkommen inn i gruppa om du ikke er med allerede!

 

Små fortellinger om store endringer er en serie innlegg med historier som illustrerer hvordan kontakt med vår egen indre visdom gir økt forståelse for livet selv og varige endring helt naturlig.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.