Det er den rene kjærligheten som banker på

Jeg har hatt besøk av en klo mellom skulderbladene i perioder. Første gangen jeg husker var det så ille at jeg ikke fikk sove i sengen, men måtte sove på gulvet. Det var en gang på videregående, tror jeg.

 

De siste årene har jeg smeltet kloen med yoga og meditasjon, men så i vår fikk jeg besøk igjen. Ikke i hverdagen og på natten som før, men under meditasjon. I de dypere lagene, hvor det oppleves stille og søvnig, kjente jeg kloen igjen.

 

Ved flere tilfeller har jeg opplevd hvordan kloen har blitt byttet ut med ro og felleskapsfølelse, i det å tillate mitt indre å bevege meg, i å kjenne at det er nok kjærlighet til alle, i å kjenne at det er rom for meg akkurat som jeg er, i å åpne meg til sinnstilstanden hvor jeg er i samklang.

 

Jeg mistenker at denne lille fortellingen ikke er for alle, men håper den kan klinge i noe i deg likevel. Vekke nysgjerrighet kanskje.

 

I går kom det noen ord til meg i møte med denne kloen jeg kjente under meditasjon. Jeg kunne gjenkjenne spenningene mellom skulderbladene som en følelse som kan forveksles med sorg, men som med nærmere bekjentskap traff meg ved å berøre meg dypt av en takknemlighet over alt som livet vil gi meg. Kjærligheten med store bokstaver og uten betingelser. Jeg kjente på at jeg lukker døren. Lar ikke det overveldende vakre og overveldende gode, kjærligheten jeg omfavnes av, få fylle meg. Hvorfor? Det trenger jeg egentlig ikke vite, så det lar jeg ligge.

 

Ordene som dukket opp var.

 

Det er den rene kjærligheten som banker på.

 

Det er livskraften, den uendelige rene kjærligheten, som banker på, og minner meg om å gi meg hen og åpne meg, slik at følelser av takknemlighet, felleskap, kjærlighet og varme, at alt er som det skal og at jeg er som jeg skal kan fylle meg og berøre meg dypt dypt i det jeg vil kalle hjerte, men som kjennes i hele kroppen.

 

Takk! Jeg er takknemlig. <3

 

Takk for at du leste!

 

…og skriv gjerne en kommentar om hva som dukket opp hos deg da du leste. Det er alltid interessant og inspirerende å høre. 

 

Jeg deler de nye innleggene mine i facebookgruppa Små fortellinger om store endringer. Velkommen inn dit!

 

Er du nysgjerrig på dette jeg skriver om kan du ta kontakt med meg når som helst for en prat.

 

Sammen med Heine Kolltveit holder jeg seminar i Trondheim søndag 28. oktober: Du eier indre ro og trygghetGøy om du vil komme :)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.