Jeg elsker meg

AlivenessLAB
Jeg elsker meg
1:54
 

Jeg tenker jeg at du kanskje kjenner deg igjen i dette innlegget jeg skrev i 2013, og at temaet er veldig aktuelt og relevant. Idag har jeg lekt meg litt med det, for jeg ser det helt annerledes nå! Det er tross alt 5 år siden, eller?

Egentlig kunne jeg fremdeles hatt det sånn. Vendepunktet for meg var våren 2016. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg kom over forståelsen som kalles de tre prinsipper (3P), og begynte å se hva som er sant og ikke av det jeg går og tenker og føler i denne verden.

Under innlegget deler jeg et mantra om at vi alle er verdifulle og vakre som vi er.

 

Jeg elsker meg...

Oktober 2013

Kommentar: Jeg var kanskje inne på noe her, men nå er ALT mye lettere. Jeg ville aldri skrevet dette i dag anno 2018, men det er interessant å lese. Jeg misforstod bare hvor "glad i meg selv", "god nok" og "godt nok" kom fra. Jeg fremhever det jeg nå ser på som det viktigste budskapet i dette innlegget. Du kan lese i bloggen min om hvordan jeg opplever dette nå: Kjærlighet er å ha rosa solbriller på

 

Jeg elsker meg selv

Jeg elsker meg...

...og da kommer det helt naturlig å tenke videre mannen min, sønnen min, mamma, pappa, søstrene mine osv. Det er vanskelig og modig å si at jeg elsker meg, og så bli ved det. Og, elsker jeg egentlig meg? Jeg er jo stressa og irritabel noen ganger, jeg tør ikke si det jeg mener alltid, jeg glemmer ting, jeg spiser sjokolade, jeg er sjenert, jeg finner ikke de ordene jeg ønsker, jeg har ikke idealkroppen...osv. Og ikke minst, hvis jeg tør å elske meg selv, hvordan vil andre se på meg? Høy på pæra?

Kommentar: Jeg er INGEN av de tingene jeg nevner over. Jeg har TANKER om at det er sånn og at det er feil. DET er en ultimat forskjell. Det er absolutt ikke modig å si at jeg elsker meg, det er ærlig og helt naturlig, og det som er igjen når tanker får være bare tanker, IKKE virkeligheten.

Å akseptere meg selv akkurat slik som jeg er, å elske meg selv, det er det vanskeligste jeg vet om! Sammen med å tro på meg selv. Og det er mine egne tanker som stopper meg, en indre slåsskamp! Jeg er vant til å tenke hvordan vil jeg være. Hva skal til for at jeg skal være fornøyd med meg selv og den jeg er sammen med andre?

Jeg vil være slik jeg er når jeg ikke er stressa. Yoga og meditasjon fjerner stresset og gjør meg mindre styrt av mine følelser, mer tålmodig og forståelsesfull, jeg er roligere og varmere. Dette er egenskaper som jeg ønsker meg og som jeg føler meg hjemme i. Når jeg gjør MediYoga er det lettere for meg å være tilfreds med meg. Det er nok en av grunnene til at jeg er avhengig av MediYoga.

Kommentar: I fravær av stress, er det mindre tankestøy. Stress er rett og slett masse tanker. Mindre tankestøy betyr mindre av alle typer tanker som fjerner oss fra vår sanne natur. God nok og elskelig, rolig, varm og harmonisk er himmelen bak skyene. Sinnstilstanden bakenfor tankene. Naturlig og alltid tilstede. Det som alltid er.

Kommer jeg noen gang til å elske meg selv uten MediYoga? Jeg vet ikke. Jeg har høye forventninger til meg selv, og jeg ønsker nok å ha det også. Jeg vil være god mor, yte mitt beste når jeg har kurs, som eksempler. Når jeg mediterer daglig roer den indre tankekritikeren seg ned noen hakk, og det blir mer rom for GOD NOK og GODT NOK. <3 Egentlig tenker jeg at det kanskje ikke er nødvendig å leve uten. Jeg elsker jo yoga og meditasjon, spesielt MediYoga. Godfølelsen av velværhormonene som frigis. Og, jeg elsker følelsen av å være i harmoni med meg selv og menneskene rundt meg. Ikke minst, jeg trenger tid med meg selv. Og hva er galt med å ønske å leve uten langvarig stress og stresshumør?

Jeg fortsetter jeg. Ja. :)

Kommentar: Her føler jeg veldig med meg selv, og skulle gjerne delt noen sannhetsord med meg selv i 2013. God nok og godt nok er alltid der når den indre tankekritikeren blir gjennomskuet eller får være i fred i ei stund. Å snu ryggen til kan være ganske godt. Beroligende kroppsøvelser i flyt med pust og tilstedeværelse kan roe ned "tankesurret". Rolig kropp og rolig sinn er samme sak. Jeg trenger derimot ikke yoga for å vite at god nok og godt nok alltid er tilstede. Jeg VET nå at jeg bare tenker meg bort, og da går det ikke an å tenke seg tilbake. Jeg snur oftere og lettere ryggen til tanker og følelser som ikke snakker sant. Jeg VET også at velværehormonene skapes i meg når skyene løser seg opp og sola igjen skinner fra åpen himmel. Sola er alltid der, men med masse regnskyer på himmelen, føler jeg den ikke. Jeg VET likevel at sola er der.

 

Jeg er lyset fra min sjel

Kjærlighet er helende. Spesielt kjærlighet til seg selv.

Du kan si ordene i teksten under til deg selv, igjen og igjen. Ordene er til deg.

Selvstyrkende ord og ord av sannhet i kombinasjon med musikk er magi for meg. Jeg fylles med kjærlighet, også til meg selv. Jeg deler to av mine favorittinnspillinger av mantraet på engelsk som du kan spille av på YouTube. Du kan også lære min egen versjon på norsk ved å lytte til lydfilen som du kan spille av eller laste ned på denne siden. 

 

I am the light of the soul

I am beautiful

I am bountiful

I am bliss

I am

I am

 

Lytt til denne versjonen av Gurudass Kaur! <3

 

Eller denne versjonen av Snatam Kaur, spesielt til deg som har barn eller barnebarn (oldebarn) <3 eller har vært barn ;)

 

Jeg har laget en egen versjon på norsk av mantraet I am the Light of the Soul. Jeg sang det ofte for meg og den yngste sønnen min i perioden han var baby. Du kan få melodien på hjernen, om du lytter til den korte lydfila på denne siden. Det er altså en bra ting. ;)

 

Jeg er lyset fra min sjel

Jeg er vakker jeg

Jeg har ALT i meg

Jeg er fri

Jeg er lykkelig

Jeg er

 

Håper du er inspirert og berørt. Du er god nok. Du fortjener å bli elsket. Kjærlighet til deg selv og indre ro er samme sak.

 

<3 Klemmer fra Maiken <3

 

Jeg vil veldig gjerne høre hva du tenkte og følte når du leste innlegget idag. Du kan skrive en kommentar eller dele i facebookgruppa Små fortellinger om store endringer. Du er hjertelig velkommen inn i gruppa om du ikke er med allerede!

 

Små fortellinger om store endringer er en serie innlegg med historier som illustrerer hvordan kontakt med vår egen indre visdom gir økt forståelse for livet selv og varige endring helt naturlig.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.