Har du ferie i sinnet eller oppleves det som du har mistet maurtua di?

balanse pust ro stress vitalitet Aug 19, 2019

Jeg vil ønske deg ei god uke! Kanskje er det skolestart denne uka, eller kanskje er høsten allerede igang. Jeg håper uansett at du har det godt og at du stopper opp og puster og bevarer feriefølelsen i kropp og sinn til tross for at det ytre tempo kanskje ser ut til å øke nå. Ferie er en sinnstilstand, sies det. For meg er det sant. 

Den beste påminnelsen er enkel syns jeg. Kjennes det spent og tungt? Unn deg et dypt magadrag og kjenn hvordan du kan ta imot kraft tilstedeværelse, og gi deg selv et indre smil for at du lever. Kjenn, du lever! <3 Så tar du flere magadrag. Nå smiler du sikkert med ansiktet og kroppen også?

Vi trenger ikke å høre på bekymringene hele tiden heller. De går jo ingensteder. De viktige OG uviktige tankene har en tendens til å komme tilbake. Du kan like godt puste nå som senere. Nesten alltid blir alt lettere og klarere av litt pust. Det er fantastisk og samtidig så naturlig at vi glemmer det. 

Her går vi rundt å husker på å kjøpe melk, å ringe barnehagen, spise til faste tider, 1000 ting på jobben og på fritiden. I det store og hele er alt det uviktig.

Tenk! Pust er livet selv. Ingen pust, ikke liv. Det eneste viktige i livet må vel være å huske å puste skikkelig? Huske å leve. Likevel så lett å glemme, når alt annet uviktig føles så viktig... 

I boka PUST av Audun Myskja skrive han at de fleste av oss puster som vi var i siste fase i livet, bare så vidt vi lever. Pusten sier mye. Puster du øverst i brystet, eller holder du pusten? Å legge merke til pusten kan fortelle deg om du lever eller overlever.

Når du kjenner at du er i en tilstand av å holde hodet over vannet, så betyr det at du ikke trenger å streve sånn. Det sier ingenting om at du henger etter eller er på dypt vann, slik det føles som. Det betyr slapp av nå, du kan slutte å holde i kroppen og pusten. Kroppen peker deg til balanse. Kroppen vet hva som gjør godt. Slipp pusten til, kjenne livet i sin nøytrale form. Det uendelig påfyllet av livskraft i pusten. Det handler om å leve. Bare være. Det er allerede NOK.

Hvor mange ganger puster du per minutt? Visste du at det optimale antallet for vår balanse og koherens (god spiral) er 5-6? Men de aller fleste vil bli stresset av å prøve å puste så sakte, så det kan ta litt tid å nærme seg den rolige pusten. Det er ok, for det er jo bare å begynne? Legge merke til pusten er første trinn. La den være læreren din.

Oftere enn før føler jeg hvordan mennesker rundt meg lever i en tilstand av å ha mistet "maurtua" si. De virrer rundt, følger strømmen og andres råd og finner ikke hjem til seg selv og roen. Det gjør meg vondt å se. Hvorfor løper vi for å være NOE, når vi allerede ER noe større. I roen har vi allerede ALT, pust, godfølelse og livets kompass. Tenk det!

Det var det jeg hadde på hjertet nå idag, og jeg håper det traff deg. 

Jeg har i 7 år hjulpet mennesker å finne pusten sin og å komme hjem til seg selv, til hjertet og den gode følelsen av trygghet og ro. Jeg gleder meg til å fortsette nå i høst, og det er Pusten og Livskraften vår som står i hovedfokus for meg nå i august og september i alle klasser. 

Vi har en VITAL kraft i oss alle sammen, som bringer uendelig påfyll og som vet hva som gjør hver og en av oss godt. Din indre visdom er skreddersydd for deg, og den er allerede i deg og snakker gjennom pusten, følelsene, kroppen og de nye rene tankene. 

Jeg vil minne om nå til slutt at jeg har masse fine lydspor liggende helt GRATIS i DypIndreRo-rommet. Du registrerer deg på hovedsiden. Spill av som du hører på musikk med en åpenhet til at kroppen kan følge mine instruksjoner uten at det er noe å prestere eller et resultat å nå. Det er nok å oppleve og legge merke til hva du kjenner. Det er lydfiler for pusten, dyp avspenning, å kjenne sitt indre rom, bedre søvn osv.

Du er selvfølgelig hjertelig velkommen på klasser, gongbad, reise og kurs om det passer og du har lyst! 

Det er masse spennende å være med på i høst!

Jeg har mange bilder fra eventer i sommer som jeg skal dele mer av her, og en MediYoga-reise til Senegal som jeg vil skrive mer om og invitere deg til. <3 

For nå: Ønsker deg en super dag med ferie i sinnet <3 Er det ikke herlig å kunne ta ferie nårsomhelst? :)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.